Despre mine

   M-am nascut in Bistrita, intr-o familie cu teama si frica de Domnul si cu mult drag pentru “cantec”. Dat fiind faptul ca tatal meu a fost muzician, avand un grup de muzica crestina, impreuna cu fratele lui si alti membrii ai formatiei, am avut ocazia sa aud armonii, acorduri, instrumente etc. Din frageda copilarie am avut o pasiune pentru muzica; tot timpul cantam si ceea ce parea suspect pentru tatal meu in mod special, dar si pentru alti apropiati ai familiei cu inclinatii spre muzica este faptul ca foarte des realizam unde era un dezacord si mai ales spuneam cum ar suna mai bine. De mic am vrut sa fiu in “papucii” tatalui meu, imi doream sa cant, sa cant tot timpul...

Am inceput sa apas pe clape si sa stric unele din ele inca de la varsta de 6 ani. Remarcand parintii mei ca am ceva aptitudini privind clapele ,m-au inscris la Scoala Populara de Arte la varsta de 8 ani si timp de 5 ani am studiat pian. In acest timp mi-am descoperit pasiunea si pentru ale instrumente cum ar fii chitara si tobele. As fi cantat la toate odata...

In aceasta perioada am participat la diferite concursuri, unde am castigat multe premii importante. Dupa terminarea Scolii Populare de Arta am continuat sa studiez singur pianul. Nu sunt un autodidact din nastere, dar pasiunea pentru pian, m-a determinat sa studiez, sa ma perfectionez.. Am vrut sa fiu tot mai bun in ceea ce iubeam. Am continuat sa fiu autodidact, si pentru o perioada de timp dupa aceasta, m-am concentrat pe partea vocala, descoperind tot mai multe tehnici vocale. Dar, in paralel cu muzica, incepuse sa-mi placa foarte mult desenul si pictura, asa ca am urmat Liceul de Arte Plastice “Corneliu Baba” din orasul natal- Bistrita. Mi-a placut foarte mult, dar desigur nu era exact ceea ce eu imi doream sa fac in viata...

In timpul aniilor de liceu, am infiintat o formatie de muzica mai mult in joaca nestiind ca o sa aiba impact in randul tinerilor. In aceasta formatie cantam impreuna cu sora mea Tina si inca doi prieteni. Acestei formatii i-am dat numele de “Contrast”, pentru ca ne doream prin stilul de muzica abordat sa scoatem in relief contrastul cu stilul de muzica preferat pana la acea vreme. Alaturi de ei am scos albumul” Un altfel de drum” si “Oxigen”. In timpul acesta am inceput sa compun muzica si sa fac negative. Dupa cativa ani, aprox 4 ani, Dumnezeu m-a maturizat, am crescut cu El din punct de vedere spiritulal si, drept urmare am schimbat genul de muzica pe care il aveam cu formatia “Contrast”; eram mult mai preocupat de ceea ce doreste omul, publicul, pt ca muzica este creata pt a atinge sufletul si pt a produce transformare lasand in urma pace.Astfel, a aparut“321" prin care am dat un start inchinarii prin muzica in aceasta tara. Albumele scoase cu “321 “au fost :“Inchinare”, “Ridica-ma” si “Traiesc” . 321 a continuat pana in 2009 .

In anul 2008 , in viata mea a avut loc cel de-al doilea juramant important inaintea lui Dumnezeu (dupa botezul in apa) casatorindu-ma cu Emima. Alaturi de ea mi- am schimbat stilul de viata. Si pentru ca “a iubi” si “a fi impreuna” nu se pot separa , iesirile cu trupa au fost tot mai rare ,dorind sa protejez relatia noastra de familie, dar si muzica din viata mea isi continua cursul petrecand mult timp in studio , orchestrand muzica pentru diversi artisti ( vezi portofoliu). Au urmat 2 albume solo ( “ Iti dau inima mea” si “In tine ma incred”). In 2010 am scos alaturi de cativa baieti foarte talentati un album de lauda si inchinare british- pop intitulat Alin Timofte Band – “Sfant esti doar tu”.

Anul 2011 a debutat cu o dorinta veche , de a scoate un album impreuna cu Emima,sotia mea, album intitulat” Vreau sa-ti ascult inima”.

Cu ocazia acestui album , am realizat cat de puternica este unitatea in lucrare si cred din tot sufletul ca Dumnezeu isi gaseste placerea in noi din pricina ca-I face placere sa locuiasca in mijlocul laudelor Lui.

“Asculta si tu INIMA Domnului”! “ Traieste”” inchinarea “, ca EL sa te” Ridice”, sa te inalte si... ai curaj sa faci”Contrast" in lumea in care traiesti!

Fii altfel! Fii asa cum vrea El, Domnul!

Cu mult drag, Alin Timofte